mirosul corpuluiUnii oameni de stiinta cred ca mirosul corpului uman este un atavism al evolutiei noastre ca specie. Adica mirosurile pe care le emana anumite parti ale corpului nostru, indeosebi subsuorile si regiunea pelviana, se poate ca in timpurile imemoriale sa fi servit la semnalarea sexualitatii, presupune Nathan Howe, dermatolog si neurolog si zoolog care cerceteaza modalitatea prin care animalele comunica folosind mirosul. ,,Desigur” , adauga el ,, indiferent la ce a servit odinioara mirosul corpului, in zilele noastre el nu este de dorit. Putini sunt cei care in aceasta privita vor avea alta opinie. Daca vreti ca oamenii sa nu va ocoleasca, atunci feritiva sa nu mirositi respingator.Mai usor de zis decat de realizat ?De fapt, exista relativ putine posibilitati de a ataca mirosul neplacut al corpului si a incepe sa mirosi a trandafiri.

Frecati pielea cu nadejde

Cea mai eficienta modalitate de a scapa de mirosul nedorit al corpului este sa va spalati insistent cu apa si sapun indeosebi in zonele corpuluicel mai probabil sa aiba un miros persistent, cum sunt subsuorile si regiunea pelviana, spune dermatologul kenzo Sato.
 Mirosul corpului este cauzat de obicei de o combinatie de transpiratie si bacterii, spune el. Spalatul cu apa si sapun indeparteaza ambii factori incriminati.
 Cel mai bun tip de sapun pentru problema mirosului corpului este un sapun dezodorizant, deoarece el intarzie reaparitia bacteriilor. Cat de des trebuie sa va spalati depinde de chimismul fiecarui organism, de activitatile dvs. de peste zi, de starea sufleteasca si de anotimp. Daca nu sunteti sigur ca va spalati suficient de des, intrebati un prieten. Amintiti-va ca bacteriile si glandele sudoripare actioneaza noaptea tot atat de intens ca si ziua, ceea ce ar insemna ca aveti nevoie de un dus atat dimineata, cat si seara.
Spalati mai mult decat corpul. Puteti sa va spalati pana cand vi se increteste pielea, dar incasa mirositi rau daca hainele nu va sunt curate. Sapte zile cu aceeasi camasa constituie garantat o situatie care ii va agresa pe cei din jur, spune dermatologul Lenise Banse. Cat de des trebuie trebuie sa va schimbati camasa cu una curata? Depinde de individ. O camasa curata in fiecare dimineata este suficient pentru majoritatea persoanelor, dar pe vreme calda poate va va trebui mai mult decat o camasa pe zi.
Picioarele urat mirositoare poate fi expresia unei probleme genetice, dar schimbanduva zilnic ciorapii de 2-3 ori situatia se va imbunatati realmente. Purtati incaltaminte care permite aerului sa circule si spalati-va incaltamintea de sport in masina de spalat.Alegeti tesaturi naturale. Tesaturile naturale precum bumbacul si inul absorb transpiratia mai mult decat materialele sintetice. Transpiratia absorbita se evapora usor din fibre naturale.Jucati rolul de medic. Daca transpirati abundent si aveti tendinta de a mirosi neplacut, sapunul dezodorizant obisnuit poate sau nu poate fi util. In acest caz, incercati o perie antibacteriana de vanzare la farmacie, spune dr Howe.Antiperspirantele ataca cel mai bine. Pentru majoritatea persoanelor deodorantele de serie sunt eficiente pentru a masca mirosul de la subsuoara, spune farmacistul Hridaya Bhargava. Ele lasa pe suprafata pielii substante chimice distrug bacteriile ce produc mirosul, dar nu au nici un efect asupra transpiratiei. Daca aveti un miros puternic al corpului, va trebuie un antiperspirant. In principal, antiperspirantele sunt medicamente, spune dr. Bhargava, care diminueaza cantitatea de transpiratie produsa de corpul uman. Majoritatea antiperspirantelor combina un antiperspirant cu un deodorant.

Pastrati-va calmul ,, Excitatia sexuala, senzatia de anxietate si nervozitatea va vor accentua transpiratia, spune dr. Bhargava. Daca anticipati ca o situatie poate sa va tulbure, indiferent cat de mult meditati sau practicati respiratia profunda, folositi dimineata o cantitate suplimentara de deodorant.