Acupunctura sau vindecarea cu ajutorul acelor introduce in diferite zone ale corpului este o practica ce dateaza de pe la 1757. Practica este nedureroasa chiar daca vorbim de ace si este recunoscuta pentru rezultatele obtinute. Metoda isi are originile in China si a cunoscut o raspandire imediata si in Europa. In China, acupunctura era asociata cu clasa de jos, cea muncitoare. Acele, cu ajutorul carora sunt “intepate” diferite parti ale corpului, au rolul de a diminua durerea, ajutand organul suferind sa se vindece. In SUA, acupunctura a cunoscut popularitatea datorita unui reporter al unui cotidian local care a testat metoda. Acupunctura este recomandata a fi folosita si pe copiii incepand cu varsta de 3 ani, insa este contraindicate persoanelor care sufera de tumori maligne si boli cornice. Dupa primele sedinte, veti observa deja rezultatele: durerile incep sa cedeze. In momentul introducerii acelor veti simti o stare de confort, de caldura, asociata cu furnicaturi, insa nu veti simti nici cea mai mica durere. Ajuta la cresterea imunitatii organismului si la ridicarea starii de spirit. Daca va confruntati cu dureria cute de spate sau de cap, cea mai sigura metoda de a scapa de aceste afectiuni este sa apelati la acupunctura. In cele mai usoare cazuri, dupa trei sedinte veti fi repus pe picioare fara probleme. Costurile primei sedinte se ridica la 100 de lei, dupa care scade la 50-60 de lei.

ace 1

Trateaza si bolile de piele

Si bolile de piele se trateaza cu ajutorul acupuncturii. Daca suferiti de alergii, apelati la aceeasi metoda si veti avea sanse de reusita in cel mai scurt timp. Acele difera ca forma, marime, lungime si latime fiind confectionate din diferite materiale: otel inoxidabil, aur si argint. Pentru a stabili viitoarea schema de tratament, medical intai consulta pacientul, dupa care ii pune un diagnostic. In urma acestuia se aleg acele, dar si in functie de greutatea pacientului. In situatia in care pacientul sufera de dureri acute, intalnirea cu specialistul va avea loc in fiecare zi sau o data la doua zile. Pentru eficacitate, tratamentul se intinde pe durata a maxim 15 sedinte.

Pofta de viata

Acupunctura nu doar vindeca diferite afectiuni, dar va da si o stare de bine daca este facuta de un specialist. In cazul in care dati gres cu alegerea medicului, in urma sedintelor va puteti trezi cu o scadere a tensiunii. Acele sunt de unica folosinta, iar locurile in care acestea sunt plasate se numesc xue. Acupunctura este considerata a fi o practica alternativa, inlocuind cu succes medicina bazata pe tratarea afectiunilor cu pastile sau interventii chirurgicale. Metodele traditionale incep sa atraga din ce in ce mai multi adepti de partea lor datorita rezultatelor spectaculoase. Nu va fie frica sa incercati aceasta metoda ce dateaza de mii de ani si a carei rezultate sunt cunsocute in intreaga lume.