Parul nedorit da mari batai. Nu doar femeile isi doresc sa scape de el, ci si barbatii care umplu saloanele de cosmetica. Fie ca este vorba de epilat abdomen, maini, picioare sau pensat, barbatii sunt mari doritori ai tratamentelor cosmetice si rezista cu stoicism incercarilor de indepartare a parului. Cele mai bune rezultate sunt date de ceara epilatoare sau cea cosmetica. Persoanele care nu suporta sa se epileze la salon si sa dea bani prea multi, o pot face acasa, dar cu mare bagare de seama, deoarece puteti sa va ardeti. Pentru o metoda mai sigura puteti apela la epilarea cu aparatul, insa dureaza ceva mai mult. In general, epilarea este indicata o data pe luna, deoarece in exces firul de par apare mai repede si se ingroasa sau devine tepos. Sunt benzi speciale pentru epilat, insa putine dintre ele dau rezulatte.a cestea se freaca intre maini pentru a se incalzi, dupa care se aplica si se trag imediat de pe piele. Sunt si cazuri in care nu toate firele de par pot fi trase, de aceea se lasa o perioada de o luna pentru a avea timp sa creasca. Firele de par pot creste si in interior, ceea ce duce la infectarea zonei, situatie in care firul de par trebuie scos in cel mai scurt timp.

epilat 1

Aveti grija la pielea sensibila

Ceara liposolubila din comert trebuie incalzita, insa nu se aplica fierbinte deoarece va puteti frige. Cu ajutorul spatulei, intindeti pe maini si picioare, in sensul cresterii firului de par, dupa care se inlatura in sens invers. Ceara traditionala este recomandata a fi folosita pe zonele sensibile: axial, zona fetei, inghinal, acolo unde firul de par este mai gros. Un rol important in obtinerea rezultatelor dorite il are compozitia cerii. Aceasta trebuie sa aiba ceara de albine, rasina, parfum care ajuta la calmarea pielii dupa epilare. Aveti grija ca pielea sa fie uscata inainte de a va epila. Nu va dati cu ulei de corp inainte, deoarece va ingreuna procesul. Indicat este sa va dezinfectati pielea, atat inainte cat si dupa epilare. Pentru calmarea pielii iritate este indicat sa folositi ulei de corp sau o crema hidratanta.

Fara par? Apelati la laser

Terapia cu laserul se dovedeste a fi eficient in situatia in care doriti sa scapati definitiv de parul nedorit. Laserul are avantajul ca in urma catorva sedinte radacina este practic “arsa”. Nu va speriati, deoarece procedeul in sine nu este dureros. Tratamentul cu laserul poate fi urmat sip e timpul verii si nu are contraindicatii. Va puteti bronza si balaci fara probleme. Razele laserului patrund in piele pana la o adancime de 2-5 mm, unde se afla foliculul de par care dupa cateva sedinte va fi distrus. Veti scapa de parul nedorit dupa numai cateva sedinte.