Cui nu-i plac animalele de companie? Fie ca vorbim de catei, pisi, pasari sau pesti, fiecare dintre noi avem acasa o necuvantatoare care ne face viata mai frumoasa. Este placut cand ajungi de la munca ca cineva sa se bucure cand te vede sau sa dea din coada, sa se joace cu tine sau sa vina langa tine sa tea jute cand simte ca ceva nu este in regula cu tine. Zooterapia sau terapia cu ajutorul animalelor ajuta la eliminarea stresului si alunga starile de depresie si ne face mai optimisti. Un animal este cel mai bun medicament in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune sau au dureri de oase. Nu mai stati pe ganduri si mergeti la un pet shop si adoptati un animalut. Ori puteti adopta unul, animalele parasite sau alungate de acasa fiind cele mai fidele si care au cea mai mare dragoste de oferit. Animalele redau buna dispozitie, alunga supararile si trateaza anumite afectiuni, mai ales ca au simturile foarte ascutite. Specialistii ne recomanda sa avem un amnimal de companie de care sa avem grija cand problemele de zi cu zi ne coplesesc: avand grija de ele, ne vom simti utili si mult mai fericiti, ne vom recapata pofta de viata. Cu ajutorul animalelor ne putem invata copiii ce inseamna compasiunea, dragostea, grija si respectul fata de persoanele si animalele care ne inconjoara.
Cainii si iubirea neconditionata
Cainele este recunoscut ca fiind cel mai bun, dar sic el mai credincios prieten al omului. Labradorii sunt indicate in rezolvarea problemelor de comunicare pe care le pot avea copiiii. Patrupedul este cel care ofera o iubire neconditionata si de la care avem multe de invatat. Ne ajuta sa trecem mai usor peste pierderea unei persoane dragi, iar medicii ne recomanda sa avem in casa sau langa noi un patruped daca suferim de afectiuni ale inimii. Pisica este un alt animal domestic foarte indragit de majoritatea dintre noi si este un adevarat medicament pentru sanatate. Compania unei pisici alunga starile de anxietate si cele depresive si ajuta la scaderea presiunii arteriale. Ne induc o stare de calm si ne readuc zambetul pe buze datorita chefului de joaca pe care il au tot timpul. Se spune ca pisica se aseaza exact pe locul dureros si incepe sa toarca; ia ca prin minune durerea si alunga stresul.
Calaria, terapie pentru persoanele cu dizabilitati
Terapia cu ajutorul cailor este cea mai recunoscuta printre persoanele care sufera de o dizabilitate. Prin simpla lui prezenta, calul inspira viata, bucurie, libertate, dar si siguranta de sine atunci cand il calarim. Se spune ca ritmul pasilor lui este acelasi cu ritmul batailor inimii mamei, ceea ce conduce la o stare de relaxare. A calari nu este greu, insa incredere trebuie sa existe de ambele parti: atat al calaretului cat si al calului. Invatand sa conducem un cal, ne armonizam propriile miscari ale corpului.