De cele mai multe ori, ne confruntam cu aceeasi problema cand ne alegem rimelul: cum ar trebui sa fie periuta pentru a avea gene lungi si dese? Care este cea mai buna mascara? Daca ne prinde ploaia, se duce rimelul de pe gene? Sunt doar cateva dintre dilemele cu care ne confruntam cand ajungem intr-un magazin. Sunt greseli pe care le facem constant cand vine vorba de a ne da genele cu rimel si este posibil sa nici nu stim ca le facem. Daca genele nu va ies asa cum vi le doriti, este posibil ca vina sa va apartina in totalitate. Nu dati vina pe rimel si va grabiti sa il aruncati. Veti face aceeasi greseala si a doua oara cand il veti cumpara, asa ca nu va pripiti si luati aminte la sfaturile utile pentru a obtine gene aproape false. Daca aveti un rimel pe care il cumparati de mai multi ani si vreti sa il schimbati deoarece v-ati cam plictisit de el, aveti grija ca periuta sa fie la fel cu cea veche. Si daca nu gasesti periuta pe modelul celei vechi, foloseste-o pe cea careia i-ai ramas fidela, dar inainte de asta sterilizeaz-o cu alcool si utilizeaz-o din nou. Daca am lamurit problema alegerii periutei, trecem la pasul urmator. Daca nu v-ati perfectionat inca tehnica aplicarii rimelului pe gene, nu faceti greseala de a le incarca inutil. Veti avea un rezultat dezastruos in incercarea de a avea gene lungi si voluminoase.

rimel 1

Aveti rabdare

Cheia unui machiaj reusit este sa aveti rabdare. Lasati sa se usuce primul strat de rimel, dupa care aplicati al doilea strat. Daca va veti da imediat, nu veti face decat sa va lipiti genele intre ele. Din momentul in care ati desfacut mascara, o puteti folosi maxim trei luni, insa este posibil sa nu va tina atata de mult si sa se usuce. Mascara se usuca mai repede atunci cand indesati periuta prea des in tub; intra aerul imediat si un pas mai este pana sa va cumparati alta. Inainte de a folosi mascara, agitate periuta in interiorul tubului inainte de a o scoate. Incercati sa aveti mai multa rabdare atunci cand va vati cu rimel, pentru a acoperi toata suprafata genelor. In caz contrar, acestea vor parea mult mai scurte decat sunt.

Si genele trebuie pieptanate

In cazul in care observati puncte negre de rimel pe fata, inseamna ca genele s-au incalcit cand v-ati dat cu rimel. De aceea, este bine sa folositi un pieptene pentru a le “descalci”. Il puteti procura de la magazinele care vand produse destinate infrumusetarii. Mascara se aplica mai intai pe genele de sus si indicat este ca pe cele inferioare sa nu folositi rimel, deoarece accentueaza ridurile de sub ochi. Veti intineri cu cativa ani daca veti folosi acest truc. Un ruj rosu intens si veti intoarce privirile tuturor. Important este ca genele sa nu fie incarcate prea tare cu rimel si sa nu folositi nici un fel de machiaj. Asta, daca doriti sa va scoateti doar buzele in evidenta.