Unele afectiuni pot fi tratate si fara medicamente, calea aleasa fiind una foarte placuta, sigura si deloc agresiva cu trupul. Tot mai multi dintre noi ne indreptam atentia catre tratamentele alternative ale caror rezultate sunt, de cele mai multe ori, surprinzatoare. Un mare atu este faptul ca nu dauneaza sanatatii si nu au efecte secundare. Merita sa incercati si aceasta varianta si sa va bucurati de rezultatele ei. Terapia Reiki, caci despre ea este vorba, a fost dezvoltata in secolul al XIX-lea de un medic din Japonia, pe numele lui Mikao Usui. Terapia este una dintre cele mai profunde „sisteme” de vindecare pe cale naturala a mintii si a corpului. Tehnica consta in vindecarea cu ajutorul mainilor care se pun pe corp: nu doare, este placuta si foloseste energia in tratarea durerilor fizice. Nu se face masaj cu ajutorul mainilor si nici nu se apasa trupul. In drumul catre vindecare, un rol important il joaca si increderea acordata de catre pacient acestui tip de tratament.

reiki

„Tot ce ne inconjoara este energie”

Cu ajutorul terapiei Reiki, vi se reda echilibrul corpului si se armonizeaza atat trupul cat si mintea, emotiile si spiritul. Veti pasi intr-o alta lume pe care o veti descoperi alaturi de specialist. Bolile apar ca urmare a unor blocaje emotionale sau a stresului, iar pentru armonizarea circuitului interior intra pe fir terapia Reiki. Aceasta nu poate fi practicata de oricine, fiinf facuta de o persoana care este initiata in aceasta tehnica de un maestru de gradul I sau II. De precizat este faptul ca, cu cat gradul de initiere este mai mare, cu atat energia pe care o va transmite specialistul asupra corpului nostru va fi mai puternica. In timp ce urmeaza tratamentul, pacientul trebuie sa stea culcat pe un pat de masaj, iar terapeutul doar isi misca palmele deasupra corpului in diferite puncte unde se afla centrii de forta. Tratamentul este diferit de la o persoana la alta. In timp ce unii pacienti pot simti frigul sau caldura, altii simt frisoane in locurile atinse sau frunicaturi. Nu va speriati, deoarece toate acestea fac parte din procesul de vindecare a trupului.

Unele precizari

Chiar daca tratamentul alternativ da rezultate deosebite, trebuie mentionat faptul ca terapia Reiki nu vindecar direct o afectiune. Aceasta are rolul de a scoate lumina din interiorul corpului, dar si energia care ne trece prin trup. Odata scoase la iveala, au rolul de a ne aduce pacea interioara si linistea care sunt cei mai importanti factori in vindecarea corpului si a mintii. Important este ca pacientul sa aiba incredere in tratamentul ce ii va fi administrat, iar odata cu increderea, apare si vindecarea. Ca si alte tratamente alternative, nici aceasta terapie nu prezinta efecte secundare. Persoanele instruite de maestri pot sa-si faca si singuri autotratamentul.