Cu o istorie de peste 120 de ani, chiropractica amelioreaza durerile si creste mobilitatea, imbunatatind diverse functii ale organismului. Medicii chiropracticieni sunt cei care depisteaza dislocarea discurilor intervertebrale in urma unor consultatii ortopedice, neurologice si a unei examinari fizice. Chiar daca tratamentele alternative sunt privite cu o oarecare reticenta de romani,incep sa capete din ce in ce mai mult teren. Din pacate, la noi in tara nu exista chiropracticieni care sa practice meseria si este posibil ca pacientii sa fi avut experiente neplacute in ceea ce-i priveste pe cei care practica medicina alternativa si atunci resping orice tratament cand vine vorba de o vindecare mult mai rapida si mai eficienta prin metode mai putin folosite. Printre beneficiile chiropracticii se numara perfectiunea functionarii organismului si o buna comunicare de la creier catre sistemul nervos. In momentul in care apare un deranjament al coloanei vertebrale, a unor incheieturi sau a muschilor, se pune o presiune ce duce la o comunicare slaba in cazul nervului afectat. In acest fel se intrerupe comunicarea de la creier la coloana vertebrala, iar aici intervine specialistul care detine toate instrumentele pentru a identifica cauza si a o trata. Datorita miscarilor pe care le presupune chiropractica, comunicarea intre creier si coloana vertebrala se va echilibra, iar corpul se va regla mai bine, iar problemele vor disparea cu siguranta.

kiro 1

Cand intervine chiropractica

Pentru ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, suntem proiectati sa functionam perfect. Insa in momentul in care apar disfunctionalitati, organismul incepe sa functioneze haotic, iar noi ne imbolnavim. Stresul de zi cu zi, problemele de la serviciu si de acasa ne afecteaza viata continuu si cand incepem sa fim depasiti de situatie, apar si problemele. Incepem sa nu mai avem performante nici in viata personala nici in viata personala si trebuie sa luam masuri. Scopul chiropracticii este sa remedieze efectele secundare ce apar din cauza stresului mental, fizic si chimic.

Corpul se vindeca singur

Chiar daca noi simtim uneori durere in tot corpul, doar 10% din nervi simt durerea, insa este posibil ca noi sa nu simtim toate durerile, acestea stand ascunse foarte bine. Chiropractica poate vedea dincolo de durerea ascunsa, dar aecstea pot fi si prevenite, nu doar tratate atunci cand apar. Specialistii in chiropractica ajuta interiorul corpului sa se vindece singur. Organismul doar este impins sa ajunga in acel punct in care sa inceapa vindecarea. Nu medicina este cea care vindeca, ci corpul o face. Numai ca trebuie ajutat sa-si gaseasca forta cu care sa reuseasca acest lucru. Acest tratament alternativ vindeca si infertilitatea. Tocuri, femei? Chiropracticienii spun ca ar fi mai bine sa renuntati la ele, deoarece modifica intreaga postura a corpului si va distrug picioarele. Asa ca aveti grija de sanatate inainte de a fi elegante.