Consumul de apa ne ofera beneficii de nebanuit asupra organismului. Hidroterapia este recunoscuta de multi ani ca o terapie alternative, insa dovezi concrete asupra eficientei sale nu au fost facute. Proprietatile vindecatoare ale apei sunt insa recunoscute in medicina de recuperare. In contact cu organismul, fie ca este rece sau calda, apa intervine in stimularea sistemului imunitar, revigorarea circulatiei sangelui, imbunatatirea digestiei, dar si reducerea stresului. Inainte de a urma tratamentul cu ajutorul apei, pacientul trebuie sa treaca mai intai pe la medic pentru a vedea daca starea de sanatate ii permite sa apeleze la ajutorul hidroterapiei. Femeile insarcinate si persoanele care sufera de diabet ar trebui sa priveasca terapia cu ajutorul apei oarecum circumspect. In hidroterapie, un rol esential il are temperaturei apei: cea rece duce la constrictia vaselor de sange, reducand inflamatiile, iar cea calda relaxeaza corpul prin dilatarea vaselor de sange.

apa 1

Cum se aplica hidroterapia

Efectele consumului de apa sunt recunoscute de toata lumea, iar medicii ne reamintesc de asta ori de cate ori au ocazia. Consumati cel putin doi litri de apa pe zi pentru a va hidrata organismul. Chiar daca nu va este sete, este bine sa beti apa. Se folosesc impachetarile cu apa pe diferite zone ale corpului, iar intervalele de timp pornesc de la 10-15 minute si pot ajunge pana la 90 de minute. Baile terapeutice sunt extrem de importante: acestea pot fi generale sau locale la temperaturi care variaza de la 200 si pana la 400 de grade. Apa poate fi sarata, gazeificata sau minerala. Se practica si masajele reci: intregul corp se freaca cu un prosop umed, stors foarte bine. Sauna si baile cu aburi sunt indicate deoarece se elimina toxinele prin piele.

Faceti dusuri blande

Nu dati drumul apei la temperatura foarte ridicata, deoarece apa fierbinte slabeste elasticitatea pielii. Este indicat ca temperatura apei sa fie potrivita. In cazul in care aveti probleme cu respiratia, indicate sunt baile cu aburi, dar si infasurarile cu apa calda in zona afectata. Cand va spalati pe cap, la fel aveti grija la temperatura apei: sa nu fie foarte fierbinte. Este bine ca dusurile sa fie caldute si sa nu ne friga pe piele atunci cand ne spalam. Daca vreti sa va relaxati total, puneti in cada apa fierbinte si adaugati uleiuri esentiale. Veti observa cum porii se deschid, iar pielea devine mai neteda, catifelata si luminata. Efectele hidroterapiei se cunosc de mii de ani, iar beneficiile asupra corpului doar cei care apeleaza la ajutorul acestei terapii le cunosc. Nu uitati sa va hidratati zilnic corpul si sa-l ajutati sa fie sanatos pentru a avea puterea de a lupta impotriva bolilor de sezon si nu numai. Consumul de apa nu are efecte secundare, asa ca poate fi consumata fara probleme.