Uleiul de argan este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului, fie ca vorbim despre utilizarea acestuia in gastronomie ori in tratarea diverselor afectiuni. Chiar daca nu este la fel de recunoscut si de popular ca uleiul de masline, uleiul de argan continua sa fie studiat intens de catre cercetatori. In traditia africana, folosirea uleiului de argan este la ordiena zilei. Este bogat in acid oleic, linoleic si tocoferol, fiind si o importanta sursa de vitamina E. Populatia din Maroc consuma uleiul de argan atat in prepararea pastelor cat si a salatelor. Uleiul de argan virgin este folosit in prepararea cremelor, a sampoanelor, dar si a altor produse destinate ingrijirii corporale. Cremele bazate pe folosirea acestui ulei sunt ceva mais cumpe, insa rezultatele nu vor intarsia sa apara daca le veti folosi cu cea mai mare incredere. Uleiul de argan este considerat ca fiind cel mai scump ulei vegetal din lume din cauza modului in care acesta se obtine, fiind obtinut prin depunerea unui efort consistent si a unui timp indelungat. De exemplu, pentru obtinerea a 34 de kilograme de fructe de argan uscate este nevoie de 20 de ore de munca. Si se obtine doar un litru de ulei! Si acestea sunt culese de la sase pana la opt arbori. Dar, dupa munca si rasplata.

argan 1

Care sunt beneficiile uleiului minune

Uleiul de argan poate fi folosit atat in prepararea unor mancaruri, dar si in cosmetica unde rezultatele sunt uimitoare. Puteti apela la acest ulei minune si la masaj folosindu-va de proprietatile benefice ale acestuia. Reduce iritatiile, dar si urmele lasate de varice. Si aspectul fetei poate fi imbunatatit daca apelati la ajutorul uleiului de argan. Acesta este imediat absorbit de piele si regleaza PH-ul, protejand pielea in momentul in care va expuneti la soare. Persoanele care au pielea uscata pot apela cu incredere la folosirea acestui ulei, recapatandu-si aspectul luminos si o hidratare intense a acesteia. In cazul in care va confruntati cu aparitia acneei, uleiul de argan are “datoria” de a controla productia de sebum care ajuta la prevenirea cicatricilor si urmelor lasate de cosuri.

Va ajuta sa aveti un par sanatos

Pentru un par sanatos si stralucitor, folositi cateva picaturi de ulei in sampon. De asemenea, si scalpul va fi mai sanatos daca apelati la ajutorul uleiului. In cazul in care unghiile vi se exfoliaza si nu stiti cum sa-i dati de capat problemei, aplicati ulei de argan: acestea vor deveni mai puternice si veti scapa de exfolierea lor. Tot uleiul de argan tine greutatea corporala sunb control si elimina colesterolul rau. Chiar daca este folosit la gatit, uleiul de argan nu trebuie folosit foarte des la prepararea mancarurilor, deoarece devine toxic. Incercati sa folositi in cosmetica pentru tratarea afetiunilor pielii si nu veti regreta nici o clipa.