Majoritatea revistelor si a ziarelor pe care le deschidem pentru a ne arunca privirea ne invata sa apelam la tratamentele naturiste pentru tratarea diverselor afectiuni. Practic, nu exista afectiune pe care natura sa nu o poata trata. Important este ca noi sa stim de afectiunea de care suferim si tratamentul pe care este bine sa-l urmam. Tratamentele naturiste se invata. Nimic nu trebuie luat dupa ureche. Acestea se iau treptat si incetul cu icnetul va veti obisnui sa va tratati cu ajutorul provenit de la natura. La cea mai minora afectiune, tratati-o imediat cu un tratament naturist: ceai, creme, orice. In felul acesta veti invata si va veti bucura de beneficiile pe care le aduce fiecare tratament in parte. Chiar si remediile naturiste au efecte negative, asa ca pentru a sti cum sa ne ferim, este bine sa invatam inainte care sunt bune pentru organism si care sunt respinse de catre acesta. In momentul in care observati ca apar efectele secundare, opriti imediat tratamentul. Nu de putine ori veti observa ca de la primele aplicari ale tratamentului organismul incepe sa reactioneze contrar asteptarilor voastre: va veti simti obositi, lipsiti de putere si puteti avea si stari generale proaste sau de voma. Nu va speciati insa. Este reactia normala a organismului in incercarea acestuia de a se vindeca. Numai in cazul in care simptomele persista este bine sa va adrseati medicului care v-a prescris tratamentul.


naturist 2

Nu exagerati cu tratamentele

Chiar daca vreti sa va reveniti in mod miraculous si doar in cateva zile, acest lucru nu est eposibil, precum sunteti constienti de acest lucru. Nu incercati sa luati o doza mai mare pentru ca nu veti rezolva problema intr-un timp mai scurt. Chiar si daca este vorba de un banal ceai, nu trebuie sa mariti doza recomandata de medic. Sunt persoane care nu raspund deloc la tratamentele naturiste prescrise, iar altele raspund intr-o maniera mult mai redusa decat s-ar astepta. Din nou, apelati la medic pentru a vedea ce poate fi facut in acest caz. Nu trebuie sa va pierdeti speranta, deoarece alternative se gasesc intotdeauna.

Aveti rabdare si perseverati

Nu intotdeauna tratamentele naturiste merg mana in mana cu cele traditionale. Aceseta se tolereaza unele pe celelalte, insa nu mereu. Indiferent de tratamentul pe care il veti urma, nu uitati ca nu trebuie sa exagerati cu aplicarea lui. Natura isi va face linistita treaba, iar voi trebuie sa va inarmati cu rabdare. Este cheia oricarei reusite. Nu luati nici un tratament dupa capul vostru ca s-ar putea sa nua veti parte de rezultatele dorite. Mergeti pe mana unui medic specialist care va poate recomanda sa apelati si la medicina alternativa. Ce nu reuseste un tratament, este posibil sa reuseasca altul, iar cautarile sa fie putin ingreunate de starea de sanatate.