Unul dintre motivele pentru care celulita este mult mai răspândită în rândul femeilor se datorează diferențelor fundamentale în structura bărbaților și a femeilor. De exemplu, bărbații au un epiderm mult mai gros decât femeile. Pentru a clarifica lucrurile, epidermul este stratul de deasupra al pielii, stratul vizibil cu ochiul liber. Datorită acestui epiderm gros, bărbații sunt mult mai rezistenți la schimbările structurale ale pielii. În schimb, femeile au un epiderm mult mai subțire, care lasă pielea susceptibilă la modificări structurale, cum ar fi apariția adânciturilor.

Mai mult, modul în care celulele adipoase sunt structurate sub piele are un impact masiv asupra susceptibilității femeilor la celulită. Celulele adipoase aflate sub pielea bărbaților sunt compacte și interconectate. Acest lucru înseamnă că, atunci când bărbații adaugă la conținutul lor de grăsimi, grăsimea tinde să creeze o masă adipoasă singulară, care poate crește proporțional. Femeile au celule adipoase așezate strict una lângă alta. Acest lucru contribuie la apariția celulitei, deoarece datunci când conținutul lor de grăsime crește, este forțat să se extindă vertical. Pe măsură ce grăsimea se extinde vertical, apasă pe epiderm și creează adâncituri, cunoscute sub numele de celulită.

celulita tratamente naturiste

Celulita și squat-urile

Motivul pentru care o predispoziție la celulită nu înseamnă neapărat că veți fi afectați de celulită, este următoru: celulita poate fi atribuită și mușchilor de sub grăsime. Dacă nu vă mențineți mușchii într-o condiție bună, sporiți riscul apariției celulitei. Acest lucru se datorează faptului că, dacă mușchii nu sunt antrenați, grăsimea de deasupra lor se întărește și se încrețește, deoarece nu este menținută plată.

Citeam aici ca alternativ, mușchii tonifiați și întreținuți vor împinge în afara stratului de grăsime, înspre piele. Acest lucru strânge pielea și grăsimea, oprind, în mod eficient, apariția celulitei. Mușchii neîntreținuți pot fi unul dintre motivele pentru care persoanele, în special cele cu o cantitate redusă de grăsime corporală, pot avea celulită. De asemenea, scăderea grăsimii corporale va reduce cantitatea de grăsime care poate fi împinsă la suprafață, lucru care micșorează șansele apariției celulitei.

Celulita este incurabila?

Celulita nu este o afecțiune incurabilă. De fapt, poate fi vindecată și chiar prevenită. Nu trebuie să folosiți metodele drastice despre care ați auzit de la anumite persoane care aderă la ele. După cum ați citit, multe persoane, mai ales femeile, au celulită. Cu toate acestea, este posibil să nu pară așa, deoarece unele persoane au luat măsuri preventive pentru a se asigura că sunt mai puțin susceptibile la celulită. Chiar dacă aveți celulită, aveți opțiuni. Din ceea ce ați citit mai sus, un singur lucru trebuie să fie clar: deși celulita afectează multe persoane, nu este ceva cu care sunteți destinați să trăiți.