Desigur ca te-ai intrebat deja “ ce marime de cupa menstruala ar trebui sa am eu?”. Nu esti singura care se intreaba acest lucru, caci toate femeile se lovesc exact de aceeasi problema atunci cand cumpara o cupa menstruala. Totusi este in realitate o mare problema pentru tine, iar in cele ce urmeaza vom vedea cum o rezolvam impreuna. Si vom reusi, pentru ca se va povesti si ti se va da raspunsul la intrebarea ta despre marimea cupei menstruale.

Ce masura de cupa menstruala mi se potriveste?

Producatorul de cupe menstruale ne da sa ne alegem mai multe modele. De regula, acestea sunt in doua masuri: mici si mari. Exista insa producatori care produc aceste cupe in mai multe dimensiuni si modele, ca de exemplu cupele menstruale de la Meluna, care sunt de diferite dimensiuni.

Daca mergi la magazin, sa stai in fata rafturilor cu multe produse si n-o sa stii daca ai nevoie de o cupa menstruala mare sau mica, de regula trebuie sa ceri un sfat. Si de multe ori exista rezerve in acele sfaturi. O sa poti sa alegi dimensiunea cupei menstruale daca urmaresti cateva criterii. Inainte de a porni in alegerea masurii o sa ne uitam un pic ce ne promit cupele de la firma Lunette, care se pot gasi in doua dimensiuni standard.

Exista doua dimensiuni standard la cupele menstruale

Cupele menstruale mici sunt gandite pentru toate fetele sub 30 de ani si care n-au nascut niciun copil sau au nascut un copil prin cezariana.

Cupele menstruale mari sunt special gandite pentru toate femeile peste 30 de ani, ca si pentru cele care au nascut pe cale normala.

In functie de acesti factori, te poti orienta destul de bine si poti aprecia masura cupei menstruale care ti se potriveste cel mai bine. Nu intotdeauna se potriveste perfect si poti sa alegi masura care nu ti se potriveste, dar dupa ce o sa folosesti de cateva ori cupa respectiva, iti vei da seama ca nu este masura care ti se potriveste tie.

De exemplu, daca ai 28 de ani si nu ai nascut niciun copil, ti se recomanda, conform masuratorilor, cupa menstruala de dimensiune S ( mica). Dupa ce ai cumparat-o si incerci sa o introduci si dupa cateva incercari iti dai seama ca aceasta nu ti se potriveste, atunci e clar ca trebuie sa alegi alta dimensiune.

Inainte sa incerci toate modelele, haide sa ne uitam cum sa incerci sa te orientezi in ceea ce priveste masura acestei cupe, iar de acest lucru te poti folosi datorita unor tabele pe care le poti gasi pe unele site-uri de pe internet, care sunt special destinate cupelor menstruale.