Masajul este una dintre cele mai indragite forme de relaxare la care cineva poate apela dupa o zi obositoare de munca. Scopul masajului este de a elimina tensiunea musculara si de a linisti mintea, dar si de a elimina celulita, toxinele si apa in exces din organism. 

„Masajul este pentru corpul uman o adevarata libertate a sufletului.”

(Dorel Marin)

Daca vrei sa scapi de celulita, care este una dintre cele mai intalnite probleme estetice in randul femeilor, indiferent de varsta, trebuie sa stii ca poti face asta in mai multe feluri si anume:

Acestea sunt niste obiecte care arata ca niste borcanele de diverse dimensiuni sau ca niste ciuperci. Cele mai utilizate sunt cele in forma de borcan, pentru ca sunt mai usor de folosit. Exista, pe piata, mai multe dimensiuni, in functie de zona pe care urmeaza sa fie aplicate si anume, spate, abdomen, brate, picioare sau pentru zona fetei si cea a ochilor. Acestea din urma sunt de dimensiuni mici, pentru ca vacuum-ul creat sa fie minim.

Ce face, practic, o ventuza?

Atunci cand este aplicata pe piele, o asemenea ventuza creeaza acel efect de vacuum, cum am amintit ceva mai sus. Ventuza trage pielea in sus, moment in care are loc o crestere a circulatiei sangelui, dar si a limfei, in zona in care este aplicata ventuza. Un alt efect este acela de spargere a celelelor grase subcutanate.

Ce sa faci ca sa scapi de celulita?

 

Daca vrei sa scapi de acest inamic al pielii tale, poti apela cu incredere la ventuze masaj anticelulitic din silicon. Ceea ce trebuie sa faci este sa te dai pe piele cu un ulei, nu conteaza de care folosesti, si apoi sa aplici ventuza. Sa ai grija ca acel vacuum pe care il creezi sa nu fie prea puternic! In caz contrar, sunt mari sanse sa ai dureri a doua zi.

Practic, vei misca ventuza pe suprafata pielii, in sus si in jos sau „desenand cercuri” pe piele. Important este sa mentii ventuza pe suprafata pielii si sa o manevrezi cu grija si fara sa te grabesti. De exemplu, daca o vei aplica in zona abdomenului, 20 de minute sunt suficiente. Daca consideri ca este necesar, poti sa mai aplici din cand in cand putin ulei, pentru a misca cu usurinta ventuza. La fel poti proceda si cu celelalte zone de pe corp. Pentru spate este indicat sa folosesti o ventuza de dimensiuni mai mari, pentru ca si suprafata este una pe masura. Si ar fi indicat sa rogi pe cineva sa iti faca masajul, pentru ca, singura, cu siguranta, nu ai sa poti.

De cate ori pe saptamana este recomandat acest masaj cu ventuze din silicon?

Masajul cu ventuze se poate face de 3-4 ori pe saptamana. Important este sa ai si zile de pauza intre sedinte. Daca ai exagerat cu vacuum-ul, poate ar fi bine sa o lasi mai moale in urmatoarele zile si sa uiti de ventuze. In cazul in care simti durere in zona in care ai aplicat borcanelul din silicon, trebuie sa astepti cateva zile pana dispare total, inainte de a incepe o noua sedinta.

Cand apar rezultatele?

Asta va depinde de tine in totalitate! Daca te vei tine de program, daca iti vei face masaj de cateva ori pe saptamana cu ventuzele din silicon, vor aparea si rezultatele. Grasimea poate fi eliminata, daca vei da dovada de perseverenta in acest sens. Asta inseamna ca, pe langa ventuze, vei avea grija si la:

  1. Ceea ce mananci si cat mananic;
  2. La cate ore dormi pe noapte;
  3. La ce activitate fizica ai si la cata apa bei;
  4. La cum te simti; stresul inseamna cortizol si corzizolul inseamna mai multa grasime abdominala. Deci, sa ai grija si la emotii!

Daca vei tine cont de toate acestea si daca vei face din ventuza de silicon un prieten apropiat al pielii tale, au sa apara si rezultatele. Cam in doua luni ar trebui sa vezi schimbarile pozitive.

Pentru ce probleme ai mai putea folosi ventuzele din silicon?

Daca vrei sa te relaxezi sau daca vrei sa scapi de durerile de la nivelul muschilor, poti folosi cu incredere  ventuzele. Indicat ar fi sa apelezi la cineva care sa iti faca acest masaj, pentru a te putea bucura de efectele sale relaxante. Sunt multe centre la care ai putea apela pentru un asemenea masaj. Terapeutii de aici cunosc multe tehnici care sa iti induca starea de relaxare si sa iti elimine durerea si stresul. Daca ai sa doresti, poti apela la un profesionist care sa vina la domiciliu, pentru o sedinta de masaj cu ventuze din silicon. Rezultatul va fi acelasi, indiferent de locul in care alegi sa fii.

Cand sa nu iti faci masaj cu ventuze din silicon?

Exista anumite situatii in care nu este recomandat acest masaj si anume:

  • in cazul in care esti insarcinata sau ai suferit interventii chirurgicale de mai putin de trei luni de zile;
  • daca stii ca ai anumite boli de piele sau varice sau fragilitate capilara.