Asociatia Toscana pentru un laborator de Cultura “… e con il cielo stellato sopra di noi…” din Florenta, Italia are placerea de a anunta ca a prelungit data de scadenta a celei de a treia editii a Concursului European de Narativa, Stiinta si Muzica “…despre o viata lunga si despre dragoste…” – Premiul European al Municipiului Montecatini Terme , de la 30 mai 2009 la 30 august 2009.

Astfel, organizatorii doresc sa ofere, în special tinerilor -care pîna în luna iunie-iulie ofera atentie si timp studiilor perioada necesara elaborarii articolelor de participare. Competitia se realizeaza în co-productie cu orasul Montecatini Terme si reprezinta pentru participanti oportunitatea de a vizita pentru o saptamîna Toscana si de a-si publica articolele într-o revista italiana special creata pentru acest eveniment. Pentru prima oara, cea de a treia editie a Concursului European de Narativa, Stiinta si Muzica propune instituirea Premiului European al Municipiului Montecatini Terme.

 

Proiectul este o initiativa a Asociatiei „… e con il cielo stellato sopra di noi..” , din Italia si se adreseaza tuturor cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene. Competitia a fost conceputa pentru a promova schimbul de cultura si multilingvism la nivel european, dar si pentru a promova persoane care au talentul si abilitatile necesare scrierii unei compozitii literare, stiintifice sau muzicale. Un alt obiectiv al Concursului European de Narativa, Stiinta

si Muzica este sa atraga atentia asupra unuia dintre cele mai importante orase ale Regiunii Toscana, Montecatini Terme.

arta

Concursul se desfasoara în perioada februarie – august 2009. Fiecare candidat va avea oportunitatea, în urma expunerii compozitiilor personale catre celor trei jurii: Narativa, Stiinta si Muzica, de a-si publica articolul într-o revista italiana, special creata pentru aceasta editie a Concursului.

Înscrierea în competitie se face trimitînd articolul la adresa postala sau de e-mail a Asociatiei info@guardandolestelle.it si achitînd un contribut de 35 euro în unul din conturile curente bancare ale Asociatiei. Concurentii cu vîrsta mai mica de 21 de ani nu sunt obligati sa plateasca niciun contribut. Toate detaliile despre concurs sunt mentionate în Regulamentul de Concurs, disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, pe siteul www.guardandolestelle.it.

Primii trei finalisti ai fiecarei sectiuni, alaturi de cîte un însotitor, vor participa la Gala de Premiere care se va desfasura pe 30 octombrie a.c la Montecatini Terme, ospitalitatea fiind oferita de organizatori.

Marele cîstigator va primi un premiu constînd într-o vacanta de o saptamîna la Montecatini Terme, alaturi de o persoana pe care acesta o va desemna. Cîstigatorii premiului al doilea si al treilea vor beneficia de cîte o opera de arta. De asemenea, compozitiile de la sectiunea Narativa si Stiinta ale primilor zece clasificati de la fiecare sectiune, vor fi publicate într-o revista special creata cu aceasta ocazie.

Prin Concursul European de Narativa, Stiinta si Muzica , dorim sa demonstram ca oamenii stiu sa traiasca si sa exprime iubirea, la orice vîrsta prin muzica si cuvinte… si încearca sa înteleaga acest sentiment extraordinar cu ajutorul stiintei. Dorim sa trezim interesul tinerilor fata de acest sentiment maret si fata de cultura,sa ajungem la o întelegere cît mai clara a acestui subiect.

Concursul este o experienta speciala atît pentru concurenti, cît si pentru cetatenii orasului Montecatini, care au ocazia de a promova traditia si cultura orasului lor. Prin acest Concurs iubirea este cîntata, vorbita sau scrisa, analizata nu doar prin filtrele inimii dar si ale mintii, creierului si demonstreaza ca poate fi traita fara frontiere, la orice vîrsta, indiferent de nationalitate, apartenenta religioasa, orientare sexuala etc.

Concursul “…despre o viata lunga si despre dragoste…” -Premiul European al Municipiului Montecatini Terme este realizat în Italia cu sprijinul Primariei din Montecatini Terme, ApT Montecatini ValdiNievole, Societatii Terme di Montecatini, Fondazione MPS, si cu Înaltul Patronaj al Presedintelui Parlamentului European si al Academiei della Crusca si cel al Ministerului Italian de Afaceri Externe. Pe lînga acestea evenimentul a obtinut si alte medalii importante.

Pentru mai multe informatii despre desfasurarea concursului în România si pentru înscrieri va rugam sa accesati site-ul www.guardandolestelle.it .