Anglican Mainstream si Core Issues Trust au rezervat un spatiu pe 26 de autobuze din Londra pentru un anunt „”Nu sunt gay! Ex-gay, post-gay si mândru. Treci peste asta! „”, fiind un raspuns la campania Stonewall, „”Unii oameni sunt gay!. Treci peste asta! „.

Ambele grupuri sustin ca prin terapie oamenii gay se pot transforma in heterosexuali. Aceasta practica este insa condamnata de catre organismele profesionale.

The Independent anunta ca cele doua organizatii au contractat avocati Aughton Ainsworth ca sa le reprezinte într-un proces impotriva primariei care le-a suspendat campania.

MayorWatch a spus ca responsabilitatea pentru aprobarea panourilor publicitare a partinut agentiei CBSO care au folosit politica TFL pentru a decide daca sa aprobe sau nu mesajul. TFL a spus ca „ne rezervam dreptul de a le anula, daca nu suntem de acord cu interpretarea lor.”

Declarația lui Boris Johnson

Anuntând ca reclamele nu vor mai fi afisate, Boris Johnson, a declarat: „”Londra este unul dintre orasele cele mai tolerante din lume si totodata intolerant de intoleranta. Este în mod evident ofensator sa sugerazi ca homosexualitatea este o boala de care poti sa te vindeci si eu nu sunt pregatit sa vad acest anunt afisat pe autobuzele noastre, in Londra. „”

Stonewall a declarat ca a fost „încântat de angajamentul clar al TfL fata de diversitate”. The Independent relateaza ca Aughton Ainsworth va examina doua posibile cazuri: încalcari a libertatii la constiinta si a libertatii de exprimare.

David Pink, Presedinte al Consiliului de Psihoterapie, Marea Britanie a declarat astazi: „Suntem socati ca, în ciuda declaratiilor lor in care sustineau ca sunt o organizatie toleranta, au ales sa cheltuie bani pe o campanie publicitara care instiga la reactii violente impotriva persoanelor LGBT.

Vezi și: Cum arată primul hotel Gay din New York?

Ca organizatie profesionala, lider in psihoterapie, suntem absolut de acord ca fiecare persoana trebuie sa isi exploreze sexualitatea.

Noi condamnam profesionisti, care practica „”terapia reparativa”” stiind ca sexualitatea nu este un simptom si nu are nevoie de tratament.

Colegiul Regal de Psihiatrie „crede cu tarie în tratamentele bazate pe dovezi. Nu exista dovezi stiintifice solide, care sa sustina ca orientarea sexuala poate fi schimbata. În plus, asa-numitele tratamente ale homosexualitatii creaza un cadru în care prejudecatile si discriminarea înfloresc. „