In aceasta perioada, noua tendinta ecologica este incercarea de a reduce consumul de benzina si de cautare a unui combustibil alternativ.
Din secolul al 19 atunci când dezvoltarea industriala a început, atmosfera din lume, a devenit tot mai poluata si procentul de CO2 a crescut si a determinat o crestere a temperaturii in lume, pe termen mediu.

Aceasta majorare a temperaturii a provocat, la rândul ei topirea ghetarilor situati la Polul Nord si Sud, ce a dus la cresterea nivelului marii.

Acest lucru, precum si toate scenariile catastrofice asumate de oamenii de stiinta de talie mondiala fac toata lumea sa inteleaga mai multe despre protectia mediului.

Automobilele care merg pe energie electrica nu mai sunt doar un vis sau un proiect pe hârtie. Ele exista cu adevarat, dar din pacate, tehnologia nu este suficient de dezvoltata pentru a crea unele masini fiabile care sa poata sa realizeze performantele unor autoturisme pe benzina.

Citește și: despre ionizarea aerului

Mergem linistit pe strada si nu ne imaginam ca traim si trecem pe langa o poluare masiva a aerului pe care-l respiram. Pe langa mine trece un
tractor care huruie si scoate dupa el un fum gros de-l tai cu cutitul.Imediat , la 10 me distranta un vecin, mai harnic din fire, arde de zori gunoiul din ograda ( cauciucuri de masina, recipiente de plastic,vegetatie uscata. Iese din curte fum ca din furnal.

Putin mai incolo, o Dacie, saraca de mult trebuia sa ajunga la rabla, huruie ragusit si scoate si ea, ce altceva decat fum. La colt, e brutaria satului, acolo se face painea noastra de zi cu zi. Nu stiu de ce dar azi nu e curent electric si patronul, nu putea sa piarda castigul de azi a dat drumul la cuptorul cu lemne… ce lemne or fi si astea de iese fum negru ca dupa mocanita. Si uite asa am ajuns la lucru si sunt nevoita sa aerisesc, sa
las larg geamul deschis.