Unul din factorii determinanti ai atmosferei, este umiditatea relativa. Ea este data de continutul de vapori de apa al atmosferei la un moment dat.

El poate varia intre 0% – situatie rar intalnita si doar in cele mai aride deserturi de pe glob (Atacama, Gobi, Nevada) si 100% umiditate, atunci cand ploua.

Află aici și: despre umiditatea aerului

Tara noastra se remarca printr-o harta puternic colorata a umiditatii, cu valori mari si foarte mari. La cresterea procentului de umiditate contribuie suprafetele mari acoperite cu paduri, lacuri si ape curgatoare.

Umiditatea contribuie negativ la marirea senzatiei de disconfort create de temperaturile mari, deoarece organismul uman este incabil sa transpite suficient de mult pentru a elimina senzatia de disconfort termic.

Se considera acest prag de disconfort termic la o valoare de 80 de unitati.

Aparate purificarea aerului

Ca un ecologist adevarat ce sunt pot spune ca am încercat sa fac tot posibilul pentru a proteja mediul. Unele dintre actiunile mele includ schimbarea tuturor becurile cu cele economice, actiune care a salvat o multime de bani, de asemenea, încercati sa folositi masina cât mai putin posibil pentru a evita consumul de benzina. Aceste actiuni sunt bune pentru mediu, chiar daca amenintarea încalzirii globale este reala sau nu.

Află și: despre poluarea aerului

Procesul lent de topire a calotelor glaciare a produs o crestere usoara a nivelului marii, care a alarmat toti oamenii de stiinta din lume ce a determinat sa faca apel la unele masuri drastice.

În 1992 a existat o întâlnire a Uniunii Mondiale in Kyoto, Japonia, unde toti presedintii de state au semnat un act comun, în care au fost de acord sa faca toate eforturile pentru a diminua emisiile de CO2 în atmosfera, în vederea opririi cresterii temperaturii.