Ca un ecologist adevarat ce sunt pot spune ca am încercat sa fac tot posibilul pentru a proteja mediul. Unele dintre actiunile mele includ schimbarea tuturor becurile cu cele economice, actiune care a salvat o multime de bani, de asemenea, încercati sa folositi masina cât mai putin posibil pentru a evita consumul de benzina. Aceste actiuni sunt bune pentru mediu, chiar daca amenintarea încalzirii globale este reala sau nu.

Află și: despre umiditatea aerului

Procesul lent de topire a calotelor glaciare a produs o crestere usoara a nivelului marii, care a alarmat toti oamenii de stiinta din lume ce a determinat sa faca apel la unele masuri drastice.

În 1992 a existat o întâlnire a Uniunii Mondiale in Kyoto, Japonia, unde toti presedintii de state au semnat un act comun, în care au fost de acord sa faca toate eforturile pentru a diminua emisiile de CO2 în atmosfera, în vederea opririi cresterii temperaturii.

Calitatea aerului

Romania se afla sub influenta directa a vanturilor de vest ce bat tot timpul anului din aceeasi directie.

Aceste vanturi vin incarcate cu umezeala de deasupra Oceanului Atlantic si desi isi lasa o mare parte din cantitatea de apa pana sa ajunga deasupra Romaniei, mai au totusi suficienta umezeala pentru a satisface nevoile de apa ale solului romanesc.

Vezi despre: Poluarea aerului

Totusi sunt parti din Romania care sufera influente locale si regionale. Astfel zona litorala sufera de pe urma brizei marine, in timp ce sud vestul extrem al tarii este uneori atins de vanturi cu influente mediteraneene ca ajung printr-un culoar al muntilor Balcani.

Un alt vant cu influente majore in tara noastra este crivatul ce bate in estul tarii si aduce ger in timpul iernii si arsita in timpul verii, mai ales in Baragan unde aduce secete extreme.