Siguranta pe care o masina de paine v-o ofera prin cunoasterea cu exactitate a ingredientelor continute a facut din masina de paine un electrocasnic „la moda”.

Si cand asociem acest termen unui electrocasnic de acest tip nu ne referim la faptul ca moda utilizarii masinilor care produc paine v-a trece, vanzarea acestui produs fiind in continua expansiune datorita numerosilor consumatori.

Pana in la prima masina de paine scoasa pe piata, putine erau gospodinele care inca mai faceau paine in casa deoarece acest proces este destul de complicat fara o aparatura corespunzatoare.

Pentru ca multi dintre noi incercam sa excludem pe cat posibil renumitele „E-uri” din dieta noastra, am ales modele de masina de paine. Cu ajutorul acestui electrocasnic putem prepara cu usurinta paine sanatoasa, ce poate fi inclusa in orice regim alimentar recomandat de medicii nutritionisti.

Framantatul manual si coptul in cuptor sunt de domeniul trecutului prin dificultatea pe care aceste procedee o prezinta. O masina de paine ne scuteste de toate aceste eforturi, singura noastra indeletnicire in aceasta privinta ramanand introducerea ingredientelor si setarea aparatului. Tipul liber ne este asigurat si ni-l putem valorifica in functie de activitatile pe care trebuie sa le intreprindem in fiecare zi.

Elemente ce trebuie avute in vedere la cumpararea unui tip de masina de paine:

  • Numarul de programe – cu cat mai multe, cu atat mai bine. Numarul programelor duce la cresterea pretului aparatului, dar este o cheltuiala bine realizata daca avem obiceiul de a consuma des paine de casa cu diferite alte ingrediente, paine ce se gaseste pe piata destul de greu, de obicei numai in magazinele cu produse de panificatie.
  • Numarul de kw – reprezinta puterea de coacere a masinii de pregatit paine si este, de obicei, direct proportionala cu capacitatea de care se bucura aparatura.
  • Capacitatea propriu-zisa a masinii de paine – este dimensiunea acesteia si trebuie aleasa in functie de numarul de persoane pe care le are familia sau in functie de consumul zilnic de paine. Cand ne referim la capacitatea unui electrocasnic de acest tip, spunem de fapt cata paine se poate coace intr-un singur proces. Nu exista o capacitate standard pentru masina de paine, aceasta variind intre 0.5 si 1.5 kg.
  • Functia de preparare a painii fara gluten – este o functie speciala care asigura elasticitatea preparatului.
  • Optiunea care stabileste tipul de crusta, adica gradul in care painea se vrea rumenita. In mod obisnuit, se poate alege intre crusta: moale, normala si crocanta.