Masina de facut paine este un electrocasnic intalnit foarte des in bucatariile gospodinelor moderne. O alimentatie sanatoasa implica consumul de paine in cantitati rezonabile iar painea facuta in casa prezinta avantajul ca stim exact ceea ce punem in ea.

Painea de seacara sau painea de grau cu seminte de tot felul ies amandoua la fel de gustoase cu o masina de facut paine.

O masina de facut paine ne scuteste de utilizarea cuptorului, de spalatul vaselor murdare si de atentia permanenta pe care ar trebui sa o acrodam cuptorului.

Masina de facut paine poate fi gasita cu usurinta in magazine daca avem in vedere popularitatea de care se bucura in ultimii ani. Oamenii s-au saturat de painea din comert si in plus dau mai multa atentiei alimentatiei si prefera sa gateasca paine in casa pentru ca este mult mai sanatoasa.

Si pana la urma de ce nu ne-am bucura in fiecare dimineata de mirosul ademenitor de paine proaspata cand aceasta se poate pregati cu atata usurinta?

Paine alba, neagra, graham (integrala) sau din germeni. Toate aceste tipuri se pot prepara foarte usor cu o masina de facut paine. Un aspect care trebuie luat in considerare inainte de achizitionarea unei masini de paine este capacitatea acesteia.

Daca gatiti pentru o familie numeroasa este indicat sa alegeti un model cu o capacitate ceva mai mare pentru a asigura necesarul de paine intregii familii.

Programele speciale si functiile speciale de care beneficiaza anumite modele de facut paine sunt si ele aspecte importante dupa care se ghideaza cumparatorii in procesul de cumparare.

Un numar cat mai mare de programe de coacere sau functii pentru gatitul painii intr-un timp cat mai scurt, aplicatii pentru prepararea usoara si rapida a dulceturilor sau gemurilor dar si programul pentru pregatirea painii fara gluten implica costuri ceva mai ridicate, dar acestea se amortizeaza prin utilizarea adecvata a aparatului pe o perioada de un an de zile.

Tipul de paine preferat se poate selecta, in acest mod puteti alege intre: crusta moale, crocanta sau normala. Curatarea usoara este suplimentata de capacul detasabil si cuva antiaderenta.

Semnalul acustic care va avertizeaza cand trebuie sa adaugati ingredientele suplimentare (fructe uscate, seminte, nuci, etc.) sau butonul special de „Adaugare” usureaza cu mult acest proces. In functie de dimensiunile dorite ale painii va stau la dispozitie lingura si paharul pentru masura.