Studiile efectuate in domeniu au demonstrat ca painea de grau ingrasa. Acest fenomen se datoreaza continutului de calorii paine pe care il gasim in aceste alimente.

Nutritionistii recomanda in cazul dietelor consumul de paine de secara sau de grau integral pentru continutul de zahar si calorii paine scazut.

Nevoia de glucide este una elementara pentru corpul nostru si aceasta se concretizeaza in nevoia subita de dulciuri. Dulciurile sunt interzise in diete deoarece pot duce la crize de hipoglicemie.

Citește și despre: mașina de făcut pâine. Cum se folosește?

Se spune despre paine ca nu ea este cea care ingrasa de fapt, ci alimentele pe care le asociem cu ea. Carnea de vita, cascavalul sau friptura cu garnitura, consumate in combinatie cu paine, duc la cresterea de calorii paine consumate.

De ce este mai bine sa consumam paine prajita? Deoarece aceasta se deshidrateaza prin procesul de prajire, ca urmare cantareste mai putin. Un efect imediat al acestui fapt este ca avem tendinta de a consuma mai putina paine decat daca am manca paine proaspata si calda.

Cea mai buna paine pentru consum din punct de vedere al continutului de calorii paine este painea de secara si painea neagra. Painea cu tarate este un remediu la problemele de digestie, atat de intalnite in alimentatia oamenilor din ziua de azi.

Un tabel cu inregistrarile numarului de calorii paine contine si urmatoarele asocieri de campuri: un covrig cu susan are ~ 260 calorii paine, painea de casa inregistreaza 260 de calorii, numar pe care il gasim asociat si cu painea cu cartofi. Painea de secara integrala are acelasi numar de calorii paine dar s-a dovedit a fi mult mai sanatoasa pentru organismul uman.

Vezi și: Ce ingrediente se folosesc într-o mașină de făcut pâine?

Ideile preconcepute despre numarul de calorii paine pe care le contine acest aliment au facut ca multe doamne sa excluda din dieta lor painea de orice fel. Acest lucru nu este neaparat unul bun pentru organism. Painea este un element esential pentru o dieta sanatoasa, dar in cantitati rezonabile si de preferat paine neagra, de cereale integrale sau secara.

Pe de alta parte, continutul bogat de fibre pe care il gasim in paine este o solutie buna pentru problemele de constipatie. Fibrele din paine previn si combat constipatia si duc la o buna functionare a tranzitului intestinal.