Turismul din România este o activitate în care se investesc o grămadă de bani. Fonduri europene au fost cheltuite pe proiecte mai mult sau mai puţin interesante. Zeci de milioane de dolari au fost băgaţi în pârtii, telegondole, parcuri de distracţii, patinoare, etc. O altă mare grămadă de bani a fost băgată în acţiuni de promovare a turismului: centre de informare turistică, participări la târguri, expoziţii, tipărirea unor pliante, broşuri de prezentare, etc.

Trec coloane trec

Unii au făcut un mic cântecel despre toată istoria cu săracul poliţist mort în groapa semnalizată necorespunzător. De ce necorespunzător? Pentru că dacă faci pană trebuie să pui triunghi reflectorizant la zeci de metri de maşină, firmele de cacao care sapă şanţuri e suficient dacă pun o bandă galbenă în jurul gropii săpate în mijlocul drumului.

Top companii profitabile

Topul celor mai mari afaceri din România, după mărimea profitului, arată aşa:

E interesant de remarcat că cei de la Continental consideră ţara noastră ca o opţiune viabilă, semn că au investit mult şi au creat mii de locuri de muncă. Faptul că declară şi profit e deja un semn că sunt oameni serioşi.

Apar în top tăietori de păduri, lucru care nu are cum să bucure, mai ales dacă luăm în calcul că taie copacii şi exportă materie primă pentru fabricile de mobilă din ţările occidentale. Faptul că nu taie pădurile din Austria şi vin să le taie pe ale noastre, este semn că nu avem reguli la fel de stricte precum în Austria. Şi nu are nimeni tupeu să introducă reguli şi la noi, pentru că oamenii sunt drăguţi.

Companiile de telefon scad – este momentul ca afacerile telefoniştilor să scadă pentru că accesul la Internet a micşorat dependenţa de telefon. Iar acces la Internet, ieftin şi de o calitate bună, vine de la RDS.

Să nu uităm că şi din impozitul pe profit vine bunăstarea social-democrată a tuturor locuitorilor patriei noastre, deci ar trebui susţinute firmele care fac afaceri curate şi raportează profit.