Douazeci si doi studenti de la Brigham Young University din SUA, sponsorizata si condusa de catre Biserica Mormona, au facut un videoclip pentru proiectul „”It gets better””, în care acestia vorbesc despre credinta si sexualitate.

Campania a fost lansata initial de un militant pentru drepturile homosexualilor Dan Savage si partenerul sau Terry Miller în 2010, dupa o serie de sinucideri în rândul tinerilor LGBT din SUA. Proiectul are în prezent aproximativ 40.000 de clipuri video pe YouTube.

Află și despre: Drama unui gay din provincie

Clipul contine mai multe persoane, homosexuali si lesbiene de la Universitatea Brigham, care impreuna cu sustinatorii lor heterosexuali vor sa atraga atentia asupra necesitatii schimbarii atitudinilor în campus fata de comunitatea LGBT.

Miercuri, aproximativ 600 de studenti înghesuiti într-o camera in care incapeau doar 260, au ascultat discursul a patru elevi. Elevii povestea despre ce înseamna sa fii gay si mormon, în Biserica Sfintilor Ziua din Urma unde au fost invatati ca atractia pentru persoane de acelasi sex este un mare pacat. Acest mesaj a fost transmis pana acum câtiva ani cand Codul de Onoare al scolii a fost modificat pentru a admite si elevii homosexuali, care nu iti ascund sexualitatea. Exista totusi o condtie si aceasta este sa evite intimitatea fizica cu alte persoane din campus. Castitatea înainte de casatorie este o cerinta definita ca parte a Codului.

Te-ar putea interesa și: Cum arată primul hotel Gay din New York?

Adam White, de 21 de ani, a aparut atât pe panoul campaniei cat si în videouri pe YouTube. El a declarat pentru Salt Lake Tribune: „Incercam sa ne acceptam si sa cream noi spatii a fi gay si Mormon si sa fim activi în biserica … Asta inseamna „It gets better”.