Boilerele pe gaz reprezinta solutii eficiente pentru incalzirea locuintei pe perioada iernii. Combustibilul folosit este unul accesibil oricui dispune de racordare la reteaua de alimentare cu gaze. Atunci cand vine vorba de achizitionarea unui boiler de acest tip, poti tine cont de cateva criteria, care sa te ajute sa alegi cel mai potrivit model pentru locuinta ta.

Tipul boilerului

Unul dintre cele mai populare si mai recomandate tipuri de boiler pe gaz sunt cele in condensare. Acestea prezinta un plus de eficienta, consuma mai putin fata de modelele conventionale si sunt mai rezistente de-a lungul timpului. Oricine isi doreste ca sistemul sau de incalzire sa ii asigure o eficienta sporita, drept pentru care va alege cu siguranta un model care are integrat procesul de condensare in functionare.

Citește și despre: Boilere pe gaz cu tiraj fortat

Detaliile tehnice

Putine persoane cunosc partea tehnica a aparatelor pe care le achizitioneaza. Insa detaliile tehnice care sunt prezente in ghid sau in fisa produsului au rolul lor. Trebuie sa iti cumperi un boiler cu o dimensiune care sa se potriveasca locului in care vrei sa il amplasezi, iar tot ce tine de puterea si capacitatea lui trebuie sa se potriveasca nevoilor tale reale. Daca ai un spatiu mai mare pe care trebuie sa il incalzesti, ai nevoie de un boiler cu putere destul de mare, iar in caz contrar, cu o putere mult mai redusa.

Locul de achizitionare

Si locul din care iti achizitionezi boilerul este important. Apeleaza la producatori sau distribuitori de incredere, care au un nume pe piata si care iti pot garanta calitatea produselor oferite. Nu te grabi sa alegi un boiler de la un producator oarecare doar pentru ca este ieftin. Ai putea intampina probleme tehnice pe parcurs, lucru care nu va fi tocmai placut. De aceea, selecteaza cu atentie locul din care vei cumpara un anumit produs.

Recomandari

Atunci cand vrei sa achizitionezi un boiler si nu stii ce tip, nu stii de unde sau ce marca ar fi mai buna, poti intreba in jur, fie pe cunoscuti, fie persoane din domeniu. Cei mai sincere vor fi cei apropiati tie: rude, prieteni, vecini, care iti vor impartasi din experienta lor in ceea ce priveste diversele tipuri de boiler pe care le au sau pe care le-au folosit la un moment dat. Vei afla rapid daca un anumit tip este slab calitativ sau da dovada de defectiuni rapide.

Află și despre: Boilerele cu serpentină fixă

Insa daca nu cunosti pe nimeni care sa fi avut un anumit tip de boiler, atunci poti vorbi cu un tehnician, un inginer sau cu un angajat al unei companii care produce sau comercializeaza astfel de sisteme de incalzire. Trebuie sa ii prezinti particularitatile locuintei tale, care sunt nevoile reale pe care le are familia ta, iar acesta iti va recomanda cel mai potrivit model.