Tehnologia moderna isi indreapta atentia din ce in ce mai mult spre energiile alternative, care sunt inepuizabile si care nu polueaza. Energia solara este una dintre acestea si incepe sa capete din ce in ce mai mult teren, odata cu cresterea preturilor la diversele tipuri de combustibil conventional. Sistemele de incalzire care functioneaza pe baza de energie solara poate avea incorporat si un boiler, care prezinta o serie de avantaje.

Montarea si conectarea

Montarea si conectarea se face cu usurinta la diverse instalatii de incalzire a apei. Apa menajera se incalzeste rapid, iar vasul din otel emailat face fata tuturor cerintelor de igiena a apei. Boilerul trebuie sa fie instalat intr-un loc care sa asigure protectie impotriva inghetului. In plus, pentru a se evita pierderea de energie termica, se recomanda ca toate conductele hidraulice sa fie prevazute cu izolatie termica. In ceea ce priveste protejarea impotriva coroziunii, toate boilerele de acest tip au incorporat anod de magneziu.

Citește și: Cum alegi un boiler pe gaz

Daca iti achizitionezi un astfel de sistem de incalzire, iti asiguri din start o serie de avantaje. Ai parte atat de apa calda menajera pe care ti-o doresti in cel mai scurt timp, dar totodata este asigurata si incalzirea locuintei. Energia folosita este una regenerabila si nepoluanta. Nu se folosesc combustibili solizi sau gazosi care sa necesite o alimentare continua si care sa emita noxe. Singurul inconvenient poate fi reprezentat de faptul ca razele solare nu sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Cele mai multe centrale pe baza de energie solara care au in componenta lor boilere sunt prevazute si cu functionare pe gaz in acele perioade ale anului in care energia solara este insuficienta. In orice caz, sunt salvate multe cheltuieli, deoarece nu trebuie sa platesti nimic in perioadele in care necesarul de apa calda menajera este acoperit de sistemul solar – totul este gratis.

Instalarea si prima punere in functiune se face de catre personalul autorizat. In plus, de fiecare data cand apar defectiuni sau nereguli trebuie sa apelati la un service specializat. In ceea ce priveste transportul boilerului, acesta trebuie adus cu un carucior sau trebuie purtat pana la locul de instalare, timp in care trebuie sa se acorde atentie izolatiei de la baza boilerului, pentru a se evita deteriorarea.