Un boiler are un recipient separat atasat care este numit un arzator. Combustibilul care este folosit pentru alimentarea boilerului si de a crea aburul necesar pentru a incalzi o casa este ars sau eliberat in cazan din arzator.

Tipurile de combustibil

Tipurile de combustibil utilizate de boilerele de uz casnic sunt fie gaze naturale, lemn sau ulei. Gazul natural este alimentat printr-o conducta apeciala si apoi este eliberat in boiler, uleiul este trimis printr-un rezervor sub presiune, in timp ce lemnele sunt aruncate in arzator.

Află și: Despre boilerele solare

Aceste surse de combustibil se amesteca cu aerul si sunt aprinse pentru a crea caldura necesara pentru a fierbe apa si de a produce aburi.
Odata ce combustibilul a fost adaugat la arzator si incalzit la un nivel dorit, gazele de ardere care sunt un anumit tip de combustibil, produc o flacara care este eliberata in boiler pentru a incalzi apa din interior.

In functie de tipul de cazan, acest lucru se poate intampla intr-unul din cele doua moduri

  • in cazane “firetube” acolo pe unde focul si gazele trec prin conducte care ajung in boiler si sunt inconjurate de rezervorul de apa si “acvatubulare” lucru care este in sens invers
  • in sensul ca apa curge printr-o serie de conducte acolo unde are loc arderea combustibilului si in acest fel apa se incalzeste.

Cel de-al doilea tip de boilere sunt mai rare, dar ele sunt esentiale atunci cand sunt necesare cantitati mari de apa calda si caldura. In timp ce apa se incalzeste, temperaturile ridicandu-se la peste 100 de grade Celsius, apa atunci se transforma in aburi. Acest abur este perfect pentru a oferi caselor caldura. Odata ce aburul a fost creat din combinatia de combustibil si apa, el este apoi distribuit in intreaga casa. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul radiatoarelor, in conformitate cu orificiile din podea si tevile de specialitate catre traverseaza intreaga casa.

O parte din abur este depozitat in boiler in timp ce acesta functioneaza, deoarece cantitatea de abur transportata de la aceasta trebuie sa fie stocata. In caz contrar, casa se va supraincalzi. Deoarece aburul se strange mai mult pe masura ce temperaturile cresc, este important sa mai verificati boilerul din cand in cand pentru a va asigura ca in interior, aburul nu va genera o presiune prea mare. Din aceasta cauza boilerele nu pot rula in mod continuu, chiar si pe timpul lunilor de iarna. Boilerele trebuie sa mai fie oprite din cand in cand pentru a putea mentine caldura in casa in conditii de siguranta.